Periodieke schoonmaak, einde van een tijdperk?

Als zoon van een schoonmaakfamilie ben ik besmet met het schoonmaakvirus. Het is niet dat ik elke dag moet schoonmaken, wel dat ik alle ontwikkelingen in schoonmaakland volg. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, wil ik deze uitproberen. Deels uit nieuwsgierigheid en deels omdat we binnen GWS dé schoonmaker altijd kijken hoe we processen kunnen verbeteren. Als schoonmaakbedrijf willen we niet standaard zijn en accepteren we dus ook geen zesjes.

Is periodieke schoonmaak nog belangrijk?

We werken al een tijd met Smart Cleaning. Medewerkers vinden het gemakkelijk in gebruik en onze klanten zien het verschil. Maar zoals elke Nederlander wil ik zelf ook overtuigd worden. Want Smart Cleaning belooft erg veel:

  • Een hogere kwaliteit

  • Een lagere werkdruk

  • Meer rendement

  • Duurzaamheid

Als ik het lees, is het nogal een belofte. Dus tijd om zelf te testen. Eerst ben ik bij diverse kantoren en trappenhuizen gaan kijken om de werkwijze en het resultaat te zien. Daarna was het tijd om zelf te testen. Dus ben ik het thuis gaan toepassen. In de afgelopen weken heb ik de toiletten en badkamer volgens de methode schoongemaakt. Met gemak deed ik de werkzaamheden en meer in dezelfde tijd waardoor de wanden, kranen en douchewand er schoner uit zijn gaan zien.

Door het gebruik van alleen sprayflacons en tools zijn er geen methodefouten meer en heb ik geen kalkaanslag of opbouw zeepresten meer. Dat geldt ook voor mijn RVS in de keuken en het interieur. Vooral de deuren en het TV scherm zien er veel beter uit. Waar ik normaal bij deuren alleen het deel rond de deurklink meeneem, neem ik nu de gehele deur mee. Wie kent ook niet de vegen op je TV scherm? Ik niet meer. Voor de vloer geldt hetzelfde. Ik moet wel eerlijk zijn: stofzuigen is niet nodig omdat de smartmop de 2 handelingen in 1 keer meeneemt, maar ik ben gewend om eerst te stofzuigen en bij navraag doen we dit ook gewoon op de trappenhuizen. Dat geeft toch nog een beter resultaat. Wij hebben thuis een oude granietenvloer die zonder kristalliseren niet meer gaat glanzen. Wel wordt de vloer schoner dan met een traditionele vlakmop.

Periodiek schoonmaken niet meer nodig

Mijn ervaringen zijn erg positief. Minder lichamelijke belasting, meer effect van de handeling waardoor periodiek schoonmaken niet meer nodig is. Natuurlijk blijft het conserveren en periodiek werk bij intensief gebruik van sanitaire ruimtes noodzakelijk. Het belangrijkste is dat je meer doet in dezelfde tijd waardoor er tijd en ruimte is voor spinrag en het signaleren van defecten.

De klant (mijn echtgenote) ervaart ook echt dat Smart Cleaning lichter, sneller en schoner werkt en ook nog eens duurzaam is en dat laatste vind ik weer erg belangrijk. Het betekent voor ons dat wij de werkzaamheden anders indelen omdat veel periodiek werk overbodig is.

GWS dé schoonmaker zorgt met vakkundige medewerkers en professionele middelen voor een optimaal eindresultaat. Wilt u advies over schoonmaakonderhoud? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Gaby Westelaken
Schoonmaakadviseur

Stel mij al je vragen