Wij zijn GWS dé schoonmaker

Wij maken schoonmaak voor u gemakkelijk en voegen waarde toe aan uw organisatie.

Een familiebedrijf sinds 1984

Als familiebedrijf sinds 1984 weet GWS uit ervaring dat schoonmaak draait om de juiste mensen op de juiste werkplek.  Inmiddels is ook de derde generatie werkzaam binnen GWS dé schoonmaker. GWS dé schoonmaker is een regionaal, betrokken en duurzaam schoonmaakbedrijf, waarbij plezierig werken belangrijk is. Wij willen van betekenis zijn voor onze medewerkers, relaties en omgeving.

Alle medewerkers zijn gediplomeerd schoonmaker

Alle medewerkers binnen GWS dé schoonmaker volgen de basisopleiding schoonmaak. Dit gebeurt intern, met een extra module waarin communicatie en signalering wordt behandeld. Zo krijgen onze relaties gediplomeerde, gemotiveerde en vriendelijke medewerkers met oog voor detail.

200 medewerkers met de mogelijkheid om door te groeien

Schoonmaken gebeurt door mensen. GWS dé schoonmaker besteedt daarom veel aandacht aan groei. Onze objectleiding is bijvoorbeeld allemaal begonnen als schoonmaker. Zo ook de directie. We weten waar we over spreken.

Regionaal schoonmaakbedrijf

GWS dé schoonmaker is actief in de driehoek 's-Hertogenbosch, Breda en Eindhoven. Dus van Waalwijk, Breda, Tilburg, Eindhoven, Veghel, Uden en Oss tot aan 's-Hertogenbosch. 

Plezier in je werk

Iedereen moet hard werken. Wij geloven wel dat er met plezier betere prestaties worden geleverd. Ook zorgt deze aanpak voor minder klachten. Als er klachten zijn, worden deze direct opgepakt.

Digitaal DKS (digitaal controle systeem)

Onze DKS is gekoppeld aan ons calculatiesysteem, waardoor er random controles gelopen worden.

Over ons

GWS dé schoonmaker laat iedere dag weer zien dat schoonmaak een vak is. Wij maken het proces voor u gemakkelijk en doen standaard net iets meer.

Onze werkwijze

U weet waar u aan toe bent

De 'GWS dé schoonmaker aanpak' is vanaf het eerste contact zichtbaar. Voor uw offerte aanvraag nemen wij ruim de tijd. Om een transparante offerte te kunnen maken met een duidelijk werkprogramma, komen we bij u langs om uw wensen te bespreken en uw gebouw(en) te bekijken. Aan de hand van deze informatie maken wij vervolgens een op maat gemaakte offerte waarmee u precies weet waar u aan toe bent als u met ons in zee gaat. Door onze jarenlange ervaring en het persoonlijk contact weten welke medewerker bij uw organisatie past.

 

 

OSB keurmerk

Het OSB-Keurmerk is een kwaliteitsstempel waarmee de OSB leden aantonen dat ze (financieel) betrouwbaar zijn en kwaliteit hoog in het vaandel hebben. GWS dé schoonmaker wordt twee keer per jaar gecontroleerd door een onafhankelijke geaccrediteerde instantie. Deze controleert op toepassing van wetten en regelgeving, afdracht van belastingen en premies (NEN 4400-1), de toepassing van de code verantwoord marktgedrag en diverse schoonmaakspecifieke eisen. Wij staan ook ingeschreven bij de Stichting Normering Arbeid (SNA).

PSO

Omdat "social return"bij aanbestedingen een vereiste is, is de PSO (Prestatieladder Sociaal Ondernemen) ontwikkeld door TNO. GWS dé schoonmaker heeft trede 3. Bedrijven met een PSO-erkenning dragen meer dan gemiddeld bij aan de werkgelegenheid van kwetsbare groepen. Trede drie is de hoogst haalbare trede en geeft aan dat je koploper bent als het gaat om MVO People. Met de PSO maakt GWS dé schoonmaker inzichtelijk wat de bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. In het kader van MVO People of bij inkoop en aanbesteding kan dit een essentiële reden zijn om voor ons te kiezen. Steeds meer partijen, waaronder gemeentes, hebben de PSO erkenning meegenomen in de aanbesteding of inkoop als het gaat om Social Return. Door voor ons te kiezen kunt u aantonen dat u voldoet aan de erkenning via de schoonmaak en hoeft u de Social Return niet op andere afdelingen binnen uw bedrijf in te zetten. 

Cradle to Cradle

GWS dé schoonmaker is Cradle to Cradle!

GWS dé schoonmaker is duurzaam. Wij blijven innoveren. SInds 2010 hebben wij ons eigen Cradle to Cradle project. De belangrijkste gedachte achter "Cradle to Cradle"is dat afval voedsel is voor nieuwe producten. Onze uitdaging van de eeuw is: Kunnen we door duurzaam ondernemen ervoor zorgen dat er minder gevolgen zijn voor het klimaat?

Wij zijn deze uitdaging aangegaan en zamelen op alle onze schoonmaak locaties onze lege schoonmaak flacons in. Deze worden gerecycled. Hierdoor zijn er minder fossiele grondstoffen nodig zoals olieen besparen we op energie en de uitstoot van Co2. Wij werken samen met Plastic Heroes. De plastic flacons worden verwerkt tot een ander eindproduct o.a.: Tennisballen en speelgoed. Op deze manier houden wij rekening met het milieu door de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken, afval te verminderen en te recyclen.

Maatschappelijk ondernemen

GWS dé schoonmaker neemt haar verantwoordelijkheid in deze maatschappij meer dan serieus. Schoonmaak is mensenwerk. Over het algemeen uitgevoerd door laaggeschoolde mensen. GWS dé schoonmaker gaat uit van het principe dat iedereen kan leren schoonmaken.  Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (geschikt voor schoonmaak werk) krijgen bij GWS dé schoonmaker een kans. Het imago van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt laat helaas nog vaak te wensen over. Het beeld bestaat nog steeds dat het hier om mensen gaat die fysiek en mentaal niet in orde zijn. Het tegendeel is waar. Het gaat juist om mensen, die gezond en krachtig zijn, maar door omstandigheden in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. We hebben het hier over mensen die heel graag willen en kunnen werken! Dat laten ze ook dagelijks bij onze relaties zien.

Daarnaast zijn wij onder andere betrokken bij de stuurgroep Regionaal Werkbedrijf, Agrifood Capital werkt!, Jazz in Duketown.

De geschiedenis

G.W.S. is in 1984 opgericht door Gerrit Westelaken, onze vader. Gerrit heeft daarvoor bij Cemsto gewerkt. Zijn laatste functie was regiodirecteur Zuid Nederland. Zoals bij veel grote organisaties werd daar de structuur weer eens veranderd van decentraal naar centraal. Dat was het moment om een eigen schoonmaakbedrijf te beginnen, Gerrit Westelaken Schoonmaakbedrijf. Gert-Jan kwam meteen in het bedrijf. Hij begon als objectleider, werd bedrijfsleider en uiteindelijk directeur. Gaby kwam in de jaren 90 bij GWS werken en vanaf eind jaren 90 vormen de broers samen de directie. In 2011 heeft GWS d.e. schoonMaker overgenomen. In 2011 is zus Laurette erbij gekomen. Laurette had diverse horecabedrijven aan de Belgische kust en na een sabbatical is ze werkzaam bij GWS dé schoonmaker. Met drieën vormen zij de directie van GWS dé schoonmaker.

Een aantal gezichten van ons GWS dé schoonmaker team

Lees meer over GWS dé schoonmaker in ons blog

Blog