Wij zijn GWS de schoonmaker

Wij maken schoonmaak voor u gemakkelijk en voegen waarde toe aan uw organisatie

Een familiebedrijf sinds 1984

Als familiebedrijf sinds 1984 met drie generaties weet GWS dé schoonmaker dat schoonmaak draait om de juiste mensen op de juiste werkplek. GWS dé schoonmaker is een regionaal, betrokken en duurzaam schoonmaakbedrijf, waarbij plezierig werken belangrijk is. Wij willen van betekenis zijn voor onze medewerkers, relaties en omgeving.

Alle medewerkers zijn gediplomeerd schoonmaker

Alle medewerkers binnen GWS dé schoonmaker volgen de basisopleiding schoonmaak. Dit gebeurt intern, met een extra module waarin communicatie en signalering wordt behandeld. Zo krijgen onze relaties gediplomeerde, gemotiveerde en vriendelijke medewerkers met oog voor detail.

Groeimogelijkheden voor alle medewerkers

Schoonmaken gebeurt door mensen. GWS dé schoonmaker besteedt daarom veel aandacht aan groei. Onze rayonmanagers zijn bijvoorbeeld allemaal begonnen als schoonmaker. Zo ook de directie. We kennen het vak als geen ander. We bieden onze medewerkers mogelijkheden tot groei om met kennis én plezier te werken en kwaliteit te leveren.

Regionaal schoonmaakbedrijf

GWS dé schoonmaker is actief in de driehoek 's-Hertogenbosch, Breda en Eindhoven. Dus van Waalwijk, Breda, Tilburg, Eindhoven, Veghel, Uden en Oss tot aan 's-Hertogenbosch. 

Plezier in je werk

Iedereen moet hard werken. Wij geloven wel dat er met plezier betere prestaties worden geleverd. Ook zorgt deze aanpak voor minder klachten. Als er klachten zijn, pakken wij deze direct op.

Digitaal DKS (digitaal controle systeem)

Onze DKS is gekoppeld aan ons calculatiesysteem, waardoor er random controles gelopen worden en we de schoonmaakkwaliteit continu bewaken.

Over ons

GWS dé schoonmaker laat iedere dag weer zien dat schoonmaak een vak is. Wij maken het proces voor u gemakkelijk en doen standaard net iets meer.

Onze werkwijze

Keurmerk Schoon

Schoner schoon

Cradle to Cradle

Maatschappelijk ondernemen

De geschiedenis

Onze werkwijze

U weet waar u aan toe bent

De 'GWS dé schoonmaker aanpak' is vanaf het eerste contact zichtbaar. Voor uw offerte aanvraag nemen wij ruim de tijd. Om een transparante offerte te kunnen maken met een duidelijk werkprogramma, komen we bij u langs om uw wensen te bespreken en uw gebouw(en) te bekijken. Aan de hand van deze informatie maken wij vervolgens een offerte op maat zodat u precies weet waar u aan toe bent als u met ons in zee gaat. Door onze jarenlange ervaring en het persoonlijk contact weten wij welke medewerker bij uw organisatie past.

 

 

Keurmerk Schoon

Het Keurmerk Schoon is een kwaliteitsstempel waarmee de Schoonmakend Nederland leden aantonen dat ze (financieel) betrouwbaar zijn en kwaliteit hoog in het vaandel hebben. GWS dé schoonmaker wordt twee keer per jaar gecontroleerd door een onafhankelijke geaccrediteerde instantie. Deze controleert op toepassing van wetten en regelgeving, afdracht van belastingen en premies (NEN 4400-1), de toepassing van de code verantwoord marktgedrag en diverse schoonmaakspecifieke eisen. Wij staan ook ingeschreven bij de Stichting Normering Arbeid (SNA).

Schoner schoon

Onze reinigingstabletten met Ecolabel voorkomen overdosering en zijn verkrijgbaar als interieur, sanitair, vloer en ontvetter tab. Dit betekent minder plastic verpakking en minder CO2 uitstoot. Daarnaast zorgen onze smart bamboe moppen en doeken geen microplastics in het afvalwater achterblijft. Ze gaan 5 keer langer mee dan een microvezel doek of mop van nylon of polyester. 

 

Cradle to Cradle

GWS dé schoonmaker is Cradle to Cradle!

GWS dé schoonmaker is duurzaam. Wij blijven innoveren. SInds 2010 hebben wij ons eigen Cradle to Cradle project. De belangrijkste gedachte achter 'Cradle to Cradle' is dat afval voedsel is voor nieuwe producten. Onze uitdaging van de eeuw is: kunnen we door duurzaam ondernemen ervoor zorgen dat er minder gevolgen zijn voor het klimaat?

Wij zijn deze uitdaging aangegaan en zamelen onder meer op alle onze schoonmaak locaties onze lege schoonmaak flacons in. Deze worden gerecycled. Hierdoor zijn er minder fossiele grondstoffen nodig zoals olie en besparen we op energie en de uitstoot van Co2. Wij werken samen met Plastic Heroes. De plastic flacons worden verwerkt tot een ander eindproduct zoals tennisballen en speelgoed. Op deze manier beperken we de uitstoot van schadelijke stoffen, afval te verminderen en zorgen we voor recycling. Samen met onze medewerkers, opdrachtgevers en relaties zetten we ons in voor het milieu. Helpt u ook mee?

Maatschappelijk ondernemen

GWS dé schoonmaker neemt haar verantwoordelijkheid in deze maatschappij meer dan serieus. Schoonmaak is mensenwerk. Over het algemeen uitgevoerd door laaggeschoolde mensen. GWS dé schoonmaker gaat uit van het principe dat iedereen kan leren schoonmaken.  Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (geschikt voor schoonmaak werk) krijgen bij GWS dé schoonmaker een kans. Het imago van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt laat helaas nog vaak te wensen over. Het beeld bestaat nog steeds dat het hier om mensen gaat die fysiek en mentaal niet in orde zijn. Het tegendeel is waar. Het gaat juist om mensen, die gezond en krachtig zijn, maar door omstandigheden in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. We hebben het hier over mensen die heel graag willen en kunnen werken! Dat laten ze ook dagelijks bij onze relaties zien.

Daarnaast zijn wij onder andere betrokken bij de stuurgroep Regionaal Werkbedrijf, Agrifood Capital werkt!, Jazz in Duketown.

De geschiedenis

G.W.S. is in 1984 opgericht door Gerrit Westelaken, onze vader. Gerrit heeft daarvoor bij Cemsto gewerkt. Zijn laatste functie was regiodirecteur Zuid Nederland. Gert-Jan kwam meteen in het bedrijf. Hij begon als objectleider, werd bedrijfsleider en uiteindelijk directeur. Gaby kwam in 1995 bij GWS werken en vanaf eind jaren '90 vormen de broers samen de directie. In 2011 heeft GWS, d.e. schoonMaker overgenomen, dit leidde tot de naam GWS dé schoonmaker. In 2011 kwam zus Laurette ook bij het bedrijf werken. Laurette had diverse horecabedrijven aan de Belgische kust en na haar sabbatical deed ze haar intrede bij GWS dé schoonmaker. Met z'n drieën vormen zij het directieteam van GWS dé schoonmaker.

Sustainable Development Goals

In 2015 ondertekenden 193 wereldleiders van de Verenigde Naties een document dat heeft geleid tot 17 Sustainable Development Goals (SDG). Deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn de opvolgers van de millenniumdoelen. Ze moeten een einde maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Deze nieuwe doelen zijn, ten opzichte van de millenniumdoelen, gering in aantal en ambitieus. GWS dé schoonmaker is lid van SDGNederland. Wij zijn geen dromers, maar doeners. We onderschrijven niet alleen de 17 goals. We zijn er actief mee bezig en blijven elk jaar doorontwikkelen.