Schoonmaken zonnepanelen

Om het rendement van uw zonnepanelen zo hoog mogelijk te houden!

Om uw rendement optimaal te behouden is het belangrijk uw installatie regelmatig te laten reinigen. Door weer, wind en uitlaatgassen in de lucht ontstaat er namelijk een vuile laag op uw installatie, waardoor zonlicht minder goed door kan dringen. Net als ramen worden zonnepanelen op den duur ook vuil. Door dit vuil kan minder licht de zonnecellen bereiken, waardoor de energieopbrengst zal afnemen. 

Reiniging van zonnepanelen van uw kantoor

Het is dus verstandig uw zonnepanelen eens per jaar te laten reinigen. Hierdoor blijft de energie productie optimaal en zal eventueel ophopend vuil tussen het aluminium frame en het glas worden voorkomen. TNO-studie heeft aangetoond dat vervuiling van zonnepanelen een duidelijk effect kan hebben op het rendement ervan. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat het rendement van vieze zonnepanelen na één jaar tijd kan dalen met 4,4% tot 7,7%.

Wilt u advies over het reinigen van zonnepanelen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Wij komen altijd eerst langs voordat wij u een aanbod op maat doen.