Schoonmaken zonnepanelen

Om uw rendement optimaal te behouden is het belangrijk uw installatie regelmatig te laten reinigen. Door weer, wind en uitlaatgassen in de lucht ontstaat er namelijk een vuile laag op uw installatie, waardoor zonlicht minder goed door kan dringen. Net als ramen worden zonnepanelen op den duur ook vuil. Door dit vuil kan minder licht de zonnecellen bereiken, waardoor de energieopbrengst zal afnemen. 

Reiniging van zonnepanelen van uw kantoor

Het is dus verstandig uw zonnepanelen eens per jaar te laten reinigen. Hierdoor blijft de energieproductie optimaal en zal eventueel ophopend vuil tussen het aluminium frame en het glas worden voorkomen. TNO-studie heeft aangetoond dat vervuiling van zonnepanelen een duidelijk effect kan hebben op het rendement ervan. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat het rendement van vieze zonnepanelen na één jaar tijd kan dalen met 4,4% tot 7,7%.

Wilt u advies over het reinigen van zonnepanelen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Wij komen altijd eerst langs voordat wij u een aanbod op maat doen.

Gaby Westelaken
Schoonmaakadviseur

Stel mij al uw vragen

Stel uw vraag

Deze diensten bieden wij o.a. aan in de volgende segmenten

Quote Author

Wij werken al ruim 15 jaar met GWS. De afgelopen jaren zijn we gegroeid naar een direct marketingorganisatie met 65 medewerkers. Er komen regelmatig klanten uit de ICT en Automotive sector bij ons over de vloer. Transparantie is een van onze kernwaarden en wij geven onze klanten dan ook graag een kijkje in onze keuken. Wij krijgen vaak complimenten hoe het er bij ons uitziet. Dit komt zeker niet in de laatste plaats door de wijze waarop er bij ons wordt schoongemaakt. Een schone en prettige werkomgeving werkt positief voor onze medewerkers en straalt ook uit op onze klanten. Het management van GWS staat midden in de samenleving en is sociaal betrokken. Dit merk je o.a. aan de mensen die vanuit GWS bij ons werken: ik beschouw ze als medewerkers van Computer Profile. Schoonmaak is veel meer dan de laagste prijs. GWS bewijst dit wat mij betreft al jaren.

Michiel Alkemade

Computer Profile