Waarom aandacht geven?

Ik krijg regelmatig de vraag: Waarom besteden jullie zoveel tijd en aandacht aan mensen. Want ze moeten toch gewoon werken.

De gedachte achter de vraag is logisch. Want aandacht kost tijd en tijd is geld. Zeker gezien het feit dat wij in een tak van sport werken waar loonkosten ruim 70 % van het uurtarief bedragen. Dan is elk dubbeltje dat je kan besparen winst.

Het antwoord is ook simpel.

Wij zitten zo niet in elkaar.

Wij zijn een bedrijf voor de lange termijn en zeker niet van het snel scoren. Uitzonderingen daargelaten en dat zijn natuurlijk sport en spelletjes.

Wij geloven dat aandacht geven oplevert. Want medewerkers die goed in hun vel zitten, gezien worden en zich kunnen ontwikkelen, zijn automatisch meer gemotiveerd. Want ze doen iets waar in ze goed zijn en wat ze leuk vinden. Ze hebben er zin in, zijn pro-actief, nieuwsgierig en er wordt meer gelachen.  

Plezier is dan ook één van onze kernwaarden. Met plezier werken levert ook een gelukkiger mens op.

Wist u trouwens dat geluk besmettelijk is? Daar is zelfs wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Een paar uitkomsten zijn:

  • geluk is zelfs net zo besmettelijk als lachen en gapen!
  • je hebt 15% meer kans om je gelukkig te voelen als je met een gelukkig mens omgaat
  • 10% meer kans om je gelukkig te voelen als je met 1 iemand omgaat die met 1 ander gelukkig mens bevriend is
  • als je met veel gelukkige mensen omgaat, stijgen je kansen om je gelukkig te voelen zelfs met 66%!

Is dit herkenbaar? Bij mij in ieder geval wel. Als mijn zoon gaat schaterlachen (vaak samen met zijn oma) dan lacht uiteindelijk iedereen mee. En dat geeft weer een goede vibe in huis.

Ik zeg ook altijd tegen potentiële klanten: “iedereen moet hard werken, maar te hard werken houdt niemand vol en zonder plezier werken is ook niet te doen”. Als een prospect dat toch wil, verwijs ik ze naar een landelijk schoonmaakbedrijf.

Dat is de reden waarom wij aandacht blijven geven. Want ik geloof dat werken alleen goed gebeurt als het met plezier is. Daar wordt iedereen gelukkig van. 

Dus Daarom!