Vloeronderhoud zonder chemie

Vloeronderhoud

Een paar maanden geleden schreef ik een blog over vloeronderhoud in ontwikkeling. Mooi om te zien dat er meteen reacties kwamen. Er ontstond wrijving!

Opleiden

Zoals gesteld, beschreef ik daar dat we andere producten zijn gaan gebruiken waardoor het proces sneller ging en er minder kans op fouten was. Het belangrijkste alinea in de blog was voor mij dat we onze mensen opleiden. Want vloeronderhoud is een specialisme.

Nooit uitgeleerd

De opmerkingen op de blog gingen over chemie vrij strippen en welke mogelijkheden er allemaal te koop zijn. Natuurlijk zijn wij (zo goed mogelijk) op de hoogte van deze mogelijkheden en gebruiken we die ook. Ik mag dan wel de 50 gepasseerd zijn, maar ik ben nog niet uitgeleerd.

Zelf op de werkvloer

Als (mede) directeur van een regionaal schoonmaakbedrijf sta je vaak ver af van de dagelijkse werkzaamheden en ik moet eerlijk bekennen dat het lang geleden is dat ik een kantoorpand heb schoongemaakt. Thuis probeer ik wel alles uit. Zo werk ik al een tijdje thuis met smart cleaning. Bij vloeronderhoud ligt dat anders. Misschien omdat daar mijn hart ligt en het resultaat altijd zichtbaar is.

2 vliegen in 1 klap

Ik combineer het testen van (nieuwe) methodes altijd met goede doelen. Meestal een hulpvraag vanuit een stichting of vrijwilligersorganisatie. Zo heb ik mijn plezier en een organisatie een mooie vloer. In de maand voor het schrijven van de blog ‘Vloeronderhoud in Ontwikkeling’ heb ik bij 2 stichtingen vloeren gedaan. Bij 1 stichting voor ex gedetineerden waren er een paar ruimtes waar er vlekken in de lino zaten. Daar heb ik de twister methode toegepast. Alleen jammer genoeg zonder het gewenste resultaat. De waslagen verdwenen. Ik had echter gehoopt dat de vlekken ook zouden verdwijnen. Voor het verwijderen van de waslagen werkt het en is chemie niet meer nodig.

Omdat ik nog niet met de stripper had gewerkt, heb ik dat ook getest en ook daar was ik tevreden over.

Zonder chemie

Wat heeft dan mijn voorkeur. Ik kan de kritische lezers van mijn blog alleen maar gelijk geven. Was/polymeer verwijderen zonder chemie heeft ook mijn voorkeur. Want dit is beter voor het milieu. Het mooiste zou zijn als de polymeer helemaal niet meer verwijderd hoeft te worden. Zover zijn we helaas nog niet. Maar de fabrikanten streven en  leveren producten met steeds betere eindafwerking, dus ook daar is innovatie een continu proces