Vloeronderhoud in ontwikkeling

We hebben jarenlang een algemene stripper en polymeer gebruikt. Dat werkte goed en ik heb nooit verwacht dat daar iets in zou veranderen. We zien door de jaren heen wel veel onkunde. Verkleuringen, deklaag weg en verpulvering komen we regelmatig tegen.

Onkunde

Om dan de voorganger de schuld te geven is gemakkelijk. Zoals bij veel problemen moet de oorzaak onderzocht worden en kan men niet zomaar met het vingertje wijzen.

Om een voorbeeld te geven: op een grote school verpulverde de polymeer. Na onderzoek bleek dat er na een verbouwing zoveel stof in het luchtbeheersing systeem zat dat daar de oorzaak lag.

Andere oorzaken zijn verkeerde producten, tijd, machinegebruik en dosering. Voor de vakspecialisten: de cirkel van Sinner.

Vakspecialisten in vloeronderhoud

Zonder kennis/opleiding en ervaring is er een grote kans dat het verkeerd gaat. Vaak zie je dat medewerkers die het hele jaar standaard werkzaamheden doen, in de vakantieperiode ook vloeronderhoud moeten doen. Zij gebruiken vaak teveel of juist te weinig stripper waardoor de polymeer niet wordt verwijderd. Daarnaast wordt er vaak in de zomer (warm vochtig weer) gepolymeerd.  

Eigenwijs

Wij zijn als schoonmaakbedrijf eigenwijs. We denken namelijk dat we beter kunnen opleiden dan de reguliere opleidingsinstituten. Volgens mij terecht. Afgelopen 4 jaar hadden we een slagingsscore van 100 %. We vinden het namelijk erg belangrijk dat er tijdens de opleiding extra aandacht aan communicatie en signalering wordt gegeven. Als je er elk jaar minimaal 50 medewerkers opleidt, heb je die kennis in huis.

Voor vloeronderhoud maken we wel gebruik van de opleidingsinstituten. Want vakkennis verandert, zo blijven we op de hoogte en zijn onze vloerspecialisten up to date.

Sinds 2 jaar zijn we andere producten gaan gebruiken. Een top- en diepstripper die sneller werkt en zorgt dat naspoelen overbodig is. Klamvochtig namoppen is voldoende. Dat betekent tijdwinst en aanzienlijk minder kans op fouten.

Tijdwinst in onderhouden van vloeren

De polymeren hebben een zeer hoge slijtvastheid. Dit komt omdat het gehalte aan vaste stoffen hoger is. Hierdoor blijft de polymeer langer goed zitten en heeft onze klant het hele jaar door een verzorgde en beschermde (lees: gesloten) vloer.

Dit klinkt goed, maar werkt het ook?

Tijdens mijn studie heb ik jarenlang vloeronderhoud gedaan. Afgelopen jaren zag ik daar weinig in veranderen. Het bleef hetzelfde: strippen, goed na moppen met azijn, laten drogen en 2 keer conserveren. Al met al tijdrovend. Je hebt wel eer van je werk.

Geur

Dus toch maar eens zelf uitgeprobeerd en ik ben verkocht. Het werkt sneller en een bijkomend voordeel is dat het een lekkere geur heeft. Bij andere polymeren ruik je vaak de oplosmiddelen en das niet fijn als je er de hele dag in staat.

De vloeren blijven veel langer mooi. Dus laat ze bij Crohill maar verder ontwikkelen.

Nog vragen na het lezen van dit artikel? Neem contact met ons op!

Gaby Westelaken
Schoonmaakadviseur

Stel mij al je vragen