Uw vloerbedekking en hygiëne

Wist u dat uw tapijt bijdraagt aan een schone en hygiënische werkomgeving?

Uit onderzoek blijkt dat tapijt beter is voor een allergisch persoon dan een gladde, harde vloerbedekking.Een tapijt houdt fijn stof vast, waardoor het niet door de ruimte circuleert en een allergisch persoon er minder last van heeft.

Sinds Corona zijn we allemaal bewuster geworden dat een gezonde, schone en veilige werkomgeving belangrijk is. Dat geldt ook voor uw tapijt.

Tijdens de dagelijkse schoonmaak staan het afnemen van bureaus en bureaustoelen, het stofzuigen van de vloeren en het reinigen van sanitair bovenaan het lijstje van de schoonmaakmedewerker. Hiermee wordt “zichtbaar vuil” weggehaald. Wat veel mensen alleen niet weten is dat het “onzichtbare vuil” wel blijft zitten. Daarom is het belangrijk om uw tapijt en kantoormeubelen eens in de twee jaar ook onder handen te nemen met een grondige reiniging. 

Met het stofzuigen wordt vuil, bacteriën en gehecht stof niet geheel verwijderd. Deze zitten diep in de vezels. Om vuil, bacteriën en gehecht stof uit uw tapijt te verwijderen, raden wij een periodieke diepte reiniging aan. Hiermee wordt de kans op een uitbraak van huisstofmijt en daardoor overgevoeligheid en allergische reacties vermindert. Daarnaast wordt ook de uitstraling van het tapijt verbetert en de levensduur verlengd. 

Dit geldt ook voor de bekleding van de kantoor- en bureaustoelen. Deze worden intensief gebruikt. In de loop van de tijd hopen stof, vuil en andere ongewenste zaken als huidvet en huisstofmijt zich op in de bekleding van meubilair. Deze stof- en vuildeeltjes kunnen de aanleiding voor allergische reacties en gezondheidsklachten.

Dus tijd voor actie.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij reinigen uw tapijt en meubilair grondig door middel van de sproei-extractie-methode. Dit houdt in dat uw tapijt gereinigd wordt door middel van heet water, gecombineerd met een enorme zuigkracht. Onder hoge druk wordt heet water met een biologisch afbreekbare reinigingsvloeistof op tapijt of meubelbekleding ingespoten. Hierdoor komt zichtbaar en onzichtbare vuil los. Dit wordt vervolgens op een krachtige manier vacuüm afgezogen.

Ook kunnen we gemakkelijk vlekken verwijderen met een bonnetpad. Met een eenschijfsmachine en microvezelpads worden dan plaatselijk vlekken verwijderd. De voordelen van deze methode zijn dat het direct droog is en er geen verzameling van vlekken ontstaat. Want vuil trekt vuil aan.

WIl u meer weten, neem dan contact op. Wij denken graag mee.