Schoonmaak bedrijven, hoe te kiezen?

Niemand houdt van verliezen. Ik in ieder geval niet. Af en toe blijf ik me wel verbazen. Dan vraag ik me af waarom er nog steeds puur op prijs geselecteerd wordt. Want tegenwoordig is MVO toch belangrijk? Met meer dan 50 % medewerkers uit de bijstand, een eigen Cradle & Cradle project, een CO2 reducering van ruim 25 % in de afgelopen 5 jaar, 95 % opgeleide medewerkers en aandacht voor de klant en medewerkers, zouden we toch eigenlijk altijd moeten scoren?  

Schoonmaak bedrijven met lange termijn visie

Maar als het puntje bij paaltje komt, haal je bedrijven met een langere termijnvisie eruit. Die organisaties kijken door een offerte heen en halen daar de punten uit die belangrijk zijn. Prijs is uiteraard een belangrijk onderdeel, maar niet heiligmakend. Deze bedrijven hoef ik niet te ondersteunen in het maken van hun beslissing.

Handige tips om een keuze te maken tussen schoonmaak bedrijven

Voor alle overige bedrijven heb ik een aantal handige tips:

  1. Maak vooraf een keuze of u voor de goedkoopste prijs gaat of een langdurige relatie wil opbouwen.

  2. Nodig 2 tot 3 schoonmaak bedrijven uit en kijk met welke persoon u een goed gevoel heeft.

  3. Vraag om specificaties en een totaalprijs exclusief BTW. Zo zijn er naderhand geen verrassingen.

  4. Vraag naar de m2 prestatie en google is wat realistisch voor uw organisatie.

  5. Vraag naar de te gebruiken producten en werkwijze.

  6. Goede medewerkers zijn bepalend. Kijk naar wat het bedrijf aan opleidingen doet. Hoe hoog is het ziekteverzuim en verloop. Dat geeft een beeld over de continuïteit.

  7. Wie wordt de contactpersoon en wat gebeurt er tijdens vakantie en ziekte.

  8. Vraag naar referenties en controleer deze.

  9. Gebruik Social media. Check de website en verdiep u kort in het sociale profiel van de directie van het schoonmaakbedrijf.

  10. Kijk of het bedrijf en verklaring afdrachten van de belastingdienst heeft. Als ze zich aan de cao houdt is het schoonmaakbedrijf SNA gecertificeerd.

 

Daarnaast geef ik graag advies over hoe een schoonmaakbedrijf waarde toevoegt aan uw bedrijf. Dus bel of mail ons! Wij zijn dienstverleners en helpen dus altijd graag!

Gaby Westelaken
Schoonmaakadviseur

Stel mij al je vragen