Overdaad schaad?

Overdaad schaad?

Dit spreekwoord is er 1 die iedereen meekrijgt van zijn/haar ouders. Nu zal er een verschil in uitleg zitten tussen het gereformeerde noorden en het bourgondische zuiden. Tenminste daar ga ik met onze bourgondische familie vanuit.

Wie mij op social media volgt, heeft afgelopen week een overkill gekregen aan twitter, facebook en linkedin berichten. Zo ervaarde ik het zelf zelfs. Naast mijn berichten kwam er dan ook nog een lading aan likes en andere berichten over dezelfde onderwerpen overheen.

Ik heb zeker geen eentonige werkweken. Maar je hebt van die weken waarin alles samen komt. Afgelopen dinsdag werd ik gevraagd om op woensdag mee te werken aan het @BNR programma @bnrgangmakers. De mensen die mij kennen, weten dat ik graag een uitdaging aanga. Zo stond ik woensdagavond met Peter Struik BZW, Hans Biesheuvel ONL, Jurriën Koops ABU in de @jamfabriek te debatteren over het Personeelsbeleid in Transitie als fix voor de stagnatie op de arbeidsmarkt. Ruim 40 ondernemers aanwezig. Daarna was het thema free publicity. Vandaar ook de zondvloed aan twitterberichten.

Diezelfde middag had ik bij de klankbordgroep levensbeschouwing en ondernemen van VNO NCW het boekje Leiderschap in ethiek in ontvangst genomen. Daar heb ik zelf aan meegewerkt. Alleen al het kunnen nadenken over ethisch leidinggeven vond ik al toegevoegde waarde. Laat staan dat je dan ook nog stukken van jezelf in het boekje terug leest.

Als dan op donderdag ook nog een erg leuk geschreven artikel over @gwsdschoonmaker in @regiobusiness staat, met als onderwerp maatschappelijke meerwaarde en op dezelfde dag ook nog eens het persbericht over de programmering van Jazz in Duketown 2016 de wereld ingaat en onder andere het Brabants Dagblad het emteen oppakt, kan het inderdaad zijn dat er deze week sprake is van een overkill. Dan heb ik op social media nog niet eens aandacht gegeven aan een zakelijk project wat heel interessant voor @gascogne wordt en aan de eerste successen van onze ambitie om het groenste festival van Nederland te worden. Daarover later meer!

Natuurlijk heb ik zakelijk ook zeker mijn mindere en moeilijke momenten. Maar het bovengenoemde geeft mij een enorme kick en een gevoel van TROTS. Zeker omdat alles mooi aansluit bij wat er in het artikel staat, namelijk de maatschappelijke meerwaarde.  

Dus dan maar even overdaad. Daarom ook het vraagteken in de titel? Want ik houd sowieso wel van een feestje en dan houd ik me ook niet bezig met allerlei spreekwoorden. Alhoewel, Carpe Diem is er ook 1.