Open Hiring®, een baan zonder sollicitatiegesprek.

Hoe eenvoudig kan het vinden van werk zijn? Gewoon langs komen en aanmelden? Geen sollicitatiegesprek?

Dit is niet nodig. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Zo gaat GWS dé schoonmaker de markt op.

Gaby Westelaken: “wij hebben al jaren een succesvolle vergelijkbare vorm, ‘Wedden dat het Kan!’ Alleen worden dan de medewerkers vanuit gemeentes aangedragen. Tijdens de speeddates, die we voor aanvang van het traject hebben, komen we er vaak achter dat er druk achter zit om mee te doen.”

Het bijzondere aan Open Hiring is dat er geen enkele drempel is.

Je hoeft geen sollicitatiebrief te schrijven en ook geen sollicitatiegesprek te voeren, er zijn geen opleidingseisen en niemand vraagt naar het gat in je cv.

Wie interesse heeft, meldt zich en mag aan de slag zodra er plek is. Hierdoor snijdt het mes aan twee kanten. Wij krijgen gemotiveerde werknemers. Zij melden zich zelf aan en komen niet omdat ze vanuit de gemeente of het UWV moeten. Ze komen omdat ze zelf willen! Er wordt niet gestuurd op matching of gedreigd met kortingen op de uitkering. Het enige wat wordt verwacht, is dat je zelf langskomt om je in te schrijven. Wij stellen geen vragen.

Natuurlijk zal het voor de nieuwe medewerkers wennen zijn om elke dag om half acht op het werk aanwezig te zijn, zeker als men lang niet hebt gewerkt. Als bedrijf hebben we al jaren ervaring met deze begeleiding en we gooien hen niet in het diepe.

Het zal voor ons ook spannend zijn want als werkgever weet je niet wie er komt werken.

Wij geloven dat iedereen een kans moet krijgen. Of deze gepakt wordt, kunnen wij niet bepalen. Wel kunnen we de randvoorwaarden scheppen waardoor nieuwe collega’s zich thuis voelen.

Sowieso geldt voor ons dat we altijd een uitdaging aangaan. Dus past Open Hiring bij onze cultuur.

Dromen, durven en doen!

 

GWS dé schoonmaker neemt deel aan het Programma Open Hiring® | Een baan zonder sollicitatiegesprek. Voor meer informatie klik op Openhiring

Of neem contact op met Gaby Westelaken GWS dé schoonmaker gaby@gwsdeschoonmaker.nl    06 53 983256