GWS Dé Schoonmaker neemt het Keep on Learning estafettestokje over

GWS Dé Schoonmaker neemt het Keep on Learning estafettestokje over

 

Leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid van personeel. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt is dit belangrijker dan ooit. Maar hoe werkt dat bij bedrijven in de praktijk? Welke inspirerende verhalen hebben zij te vertellen? De werkgeversestafette Keep on Learning gaat langs verschillende werkgevers in de regio Noordoost Brabant die zich inspannen voor een leeromgeving binnen hun bedrijf. Deze keer: GWS dé Schoonmaker in Den Bosch, die het 13e estafettestokje in ontvangst neemt.

Het Keep on Learning estafettestokje wordt doorgegeven van werkgever naar werkgever. GWS dé Schoonmaker in Den Bosch neemt het stokje over van Annemarie van Loon van Lavans uit Helmond, de vorige eigenaar van het estafettestokje. We spreken met commercieel directeur Gaby Westelaken die samen met zijn broer en zus GWS dé Schoonmaker runt.

Eigen modules naast de basisopleiding

Gaby vertelt hoe zijn familiebedrijf zich inspant voor leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid van personeel. Bij het Bossche schoonmaakbedrijf vinden ze het belangrijk dat het personeel de juiste vaardigheden heeft om het werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. “We vonden de basisopleiding voor schoonmakers te beperkt en hebben daarom eigen modules aan de brancheopleiding toegevoegd”, vertelt Gaby.

Ongeveer een half jaar nadat medewerkers in dienst komen, volgen ze de basisopleiding en de extra modules. Dat zijn de modules signaleren en communiceren. “Alles draait om communicatie en houding. Het bewust zijn wat en hoe je communiceert, is essentieel om goed te kunnen functioneren”, geeft Gaby aan. “Bovendien maakt dat het werk niet alleen makkelijker, het wordt daardoor ook plezieriger”. En dat is erg belangrijk voor GWS dé Schoonmaker, werkplezier bij het personeel staat hoog in het vaandel.

Duurzaamheid in personeel en schoonmaakmiddelen

Duurzaamheid betekent voor Gaby dan ook duurzame inzetbaarheid: dat mensen lang én met heel veel plezier kunnen werken. Ergonomie krijgt daarom veel aandacht bij het Bossche schoonmaakbedrijf. Denk hierbij aan het gebruiken van andere machines en materialen, minder bukken tijdens werkzaamheden en het niet meer wringen van doeken. Maar duurzaamheid is ook goed omgaan met het milieu. Minder water gebruiken tijdens het schoonmaken is daar een goed voorbeeld van. Er wordt volop geïnvesteerd om deze kennis van medewerkers op peil te houden. 

Maar GWS dé Schoonmaker investeert niet alleen in leven lang ontwikkelen van de medewerkers, jezelf blijven ontwikkelen geldt ook voor de directie zelf. Gaby volgt daarom diverse cursussen en opleidingen. Zo heeft hij 2 jaar geleden nog zijn MBA afgerond. Maar hij is daarnaast ook bij diverse andere projecten betrokken waarbij hij kennis opdoet. Die kennis deelt hij op zijn beurt ook weer volop met anderen: Gaby begeleidt regelmatig stagiaires en jonge ondernemers.

Tip voor andere werkgevers

Voor andere werkgevers die graag ook willen inzetten op leven lang ontwikkelen binnen hun bedrijf, heeft Gaby een belangrijke tip: “Kijk naar het individu. De ene persoon is tevreden met wat hij heeft en hoe hij kan werken, en de ander wil groeien. Dat moet je als werkgever altijd kunnen én willen faciliteren.”

Om dat te kunnen realiseren heeft GWS dé Schoonmaker een aantal jaar geleden een onderzoek gedaan onder hun medewerkers. Het personeel werd gevraagd waar zij dachten dat hun toekomst lag. Dat zou eventueel ook buiten de schoonmaak kunnen zijn. “En verder gewoon aandacht geven”, vertelt Gaby. “Aandacht voor de persoon”. Dat is volgens Gaby het meest belangrijke als je als bedrijf wilt investeren in een goede leeromgeving binnen je bedrijf.

Van werkgever naar werkgever 
De Werkgeversestafette is een onderdeel van Keep on Learning gericht op werkgevers en werknemers in Noordoost-Brabant. Het estafettestokje wordt doorgegeven van werkgever naar werkgever. Door deze estafette worden werkgevers en hun initiatieven op gebied van leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid in de schijnwerpers gezet. Werkgevers kunnen hun eigen initiatieven of die van andere werkgevers nomineren voor het estafettestokje. Inmiddels heeft het estafettestokje een behoorlijke reis afgelegd door de regio. Eerder was het estafettestokje in Boxtel, Sint-Oedenrode, ’s-Hertogenbosch, Veghel, Erp, Boekel, Mill, Oss, Nuland en Helmond.

In het voorjaar van 2022 geeft GWS dé Schoonmaker uit ’s-Hertogenbosch het werkgeversestafettestokje Keep on Learning weer door aan een andere inspirerende werkgever in de regio Noordoost-Brabant.