Kantoorschoonmaak

Is uw kantoor een bron van bacteriën? 

Is een kantoorbaan gevaarlijk? Op het moment dat ik deze blog schrijf, is half werkend Nederland grieperig. Griep is natuurlijk een virus. Daar kan je weinig tegen doen. In het voorkomen, is weerstand belangrijk. En bacteriën? Kan schoonmaak op kantoor daar een rol in spelen. Het antwoord is JA.

Vandaar dat onze medewerkers daarin een belangrijke rol vervullen. Alleen kan je niet de hele dag een schoonmaakster naast je bureau en toilet hebben. Dat zou mooi zijn, maar is helaas niet betaalbaar.  In de toekomst gaat Nano techniek zorgen dat bacteriën niet meer aan oppervlaktes hechten. Echter blijft dat nog de toekomst.  

 

Wie is er verantwoordelijk voor het schoonhouden van het kantoor?

Een werkgever is verplicht om te zorgen voor gezonde arbeidsomstandigheden. Daarom besteden de meeste bedrijven dit uit en laten dit door een schoonmaakbedrijf uitvoeren. Kijkende naar onze klanten gebeurt dit zeker en wordt er vanuit onze opdrachtgevers aandacht aan het schoonmaakonderhoud gegeven. Daar staat tegenover dat prijs - kwaliteit daarbij altijd in de juiste verhouding staat.

Wat vaak vergeten wordt, is dat de medewerker zelf ook een rol heeft.  Wist u bijvoorbeeld dat een toetsenbord gemiddeld 400 x meer bacteriën bevat dan een toiletbril? En dat een schone werkplek zorgt voor een hogere productiviteit, minder ziek zijn en een prettiger gevoel?

Amerikaans onderzoek toont aan dat een schone werkplek zorgt voor een hogere productiviteit van 10 %. Maar laten we gewoon nuchter Nederlands blijven en het op 5 % houden. Dan is dat nog steeds veel!

 

Tips om bacteriën te voorkomen 

Mocht u op kantoor werken en zelf iets willen doen, heb ik een aantal simpele tips:

  • Eet niet achter uw bureau. Kruimels blijven in je toetsenbord zitten en zijn een grote bron voor bacillen.
  • Ventileer het kantoor. Een gesloten kantoor zorgt namelijk voor veel CO2 en fijn stof.
  • Maak elke dag uw toetsenbord schoon met een desinfectie doekje.
  • Was uw handen. Het lijkt simpel. Maar 1 op de 3 mensen wast zijn handen niet na een toiletbezoek.

 

Professionele schoonmaak op kantoor

Mochten u en uw collega’s meer tips willen hebben, kom ik graag langs. Wat zeker helpt, is dagschoonmaak. Doordat wij al jaren voor 90 % overdag schoonmaken, hebben we inzicht in de vervuiling van kantoren. Wat blijkt: bij dagschoonmaak is de gebruiker zich bewust dat zij een rol spelen in een schoon kantoor. Doordat de schoonmaker zichtbaar is, denken kantoor medewerkers zelf na over de schoonmaak en werken mee aan een schonere werkomgeving. Dat is goed voor een prettige werkomgeving en dus goed voor ons. Onze medewerkers worden gewaardeerd en werken dus ook prettiger en dat is goed voor de kwaliteit en de continuïteit.

Daar staat GWS dé schoonmaker voor!

 

Gaby Westelaken
Schoonmaakadviseur

Stel mij al je vragen