Coronavirus en schoonmaak

Coronavirus en schoonmaak

Ik krijg deze weken regelmatig de vraag wat te doen om het Coronavirus te voorkomen. Ik zal eerlijk zijn: dat is lastig.

Het coronavirus wordt volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) van mens tot mens overgedragen door hoesten en niezen. Vergelijkbaar met het griepvirus. Alleen erger, met name omdat het een nieuw virus is en niemand er afweer tegen heeft.

We kennen allemaal de ‘bekende besmettingsbronnen’ zoals de telefoon, toetsenbord en het sanitair. Maar denk eens aan de lichtpunten, de copier en de vaatwasser. 

Zoals met alles is voorkomen beter dan genezen. Daarom een paar tips:

  • Was regelmatig uw handen. Gemakkelijk te doen en effectief. Hierdoor verklein je de kans dat je zelf of iemand anders in je omgeving ziek wordt. Op de site van het RIVM staat duidelijk uitgelegd het waarom en hoe je je handen moet wassen.
  • De beste methode om de handen te drogen is een papieren handdoek die je meteen na gebruik weggooit. Deze droogmethode geniet de voorkeur vanwege onder meer de bacterieverwijderende- en drogende eigenschappen. Want droge handen verspreiden véél minder ziektekiemen dan natte handen. Dus buiten de noodzaak van schone handen, zijn droge handen eigenlijk net zo belangrijk!
  • Laat uw toetsenbord, muis en beeldscherm reinigen. Toetsenborden zijn vaak viezer dan toiletbrillen, is een veel gebuikte uitdrukking. In de praktijk blijkt dit inderdaad zo te zijn. Het aantal bacteriën en virussen op toetsenborden is vaak hoger als op een toiletbril!

Het belangrijkste blijft altijd een goede hygiëne. Dus was je handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren (zak)doekjes.

Mochten er vragen zijn of wil u meer informatie, kan u altijd contact opnemen:

073 5218550 of gaby@gwsdeschoonmaker.nl