Corona en hoe verder? Tijd voor actie!

Corona en hoe verder? Tijd voor actie!

Langzamerhand lijkt het of dat bedrijvig Nederland gewend raakt aan het werken in Corona tijd. Niet omdat we het willen, maar omdat we moeten. Tenminste we denken dat het zo moet. Dus we berusten allemaal maar in het feit dat het niet anders kan en modderen maar wat aan. Dat is wat ik vaak terugkrijg. Geen dynamiek en iedereen doet thuis zijn/haar ding. Hallo Nederland, wordt eens wakker!

Voor mijn tak, de schoonmaakbranche, worden een aantal zaken langzamerhand duidelijk. Want alles wat voor maart gangbaar was, is dat niet meer en gaat het ook niet meer worden?

In het verleden hadden we hypes als kantoortuinen of hippe kantoren met tafelvoetbal, cafés en lounge hoeken. Dat verandert allemaal en dus ook de schoonmaakbehoefte? Zijn er meer of minder vierkante meters nodig als een gedeelte van de medewerkers thuis blijft werken? Betekent dat minder werk? Dat denk ik niet. 

Vaststaat wel dat kantoren een andere functie krijgen. Maar welke dan?

Dat zal voor elke organisatie anders zijn. Want uit jarenlange schoonmaakervaring weet ik dat geen één organisatie hetzelfde is. Wat voor elke organisatie wel geldt, is dat de medewerkers zorgen voor het succes. De impact van thuiswerken is daarom nu nog niet te overzien. De behoefte om weer collega’s face to face te zien, neemt wel sinds het najaar enorm toe. Dat is verklaarbaar. Het weer wordt slechter, mensen gaan minder naar buiten en de dagen worden korter. Mensen zijn gezelschapsdieren en  zijn er klaar mee om alleen voor de pc te zitten en op afstand te overleggen.

Dit biedt voor elk bedrijf kansen!

De crisis laat duidelijk zien of uw bedrijfscultuur nog voldoet. Het wij-gevoel creëren is, volgens mij, in coronatijd juist extra belangrijk. Collega’s willen met elkaar in contact blijven en zijn op zoek naar verbinding. U ook?

Daarnaast gaat de gezondheid van de medewerker een steeds dominantere rol spelen in de kantooromgeving. Dat betekent dat onze tak van sport, schoonmaak, alleen maar belangrijker wordt. Want als er goed wordt schoongemaakt, creëen wij voor u een veilige werkomgeving. Bij goed schoonmaken wordt niet alleen de voedingsbodem weggehaald, maar ook een groot deel van de micro-organismen. Wel 98 %.

Dus kom in actie en denk na over uw band met uw collega’s en over uw cultuur. Wat mij betreft doet u dat voor nu in een teams sessie.  

Mocht u daarna eens met mij (over de schoonmaak) willen sparren, neem dan contact op. Ik kom graag bij u een kop koffie drinken. Natuurlijk op een veilige afstand.

Gaby Westelaken

gaby@gwsdeschoonmaker.nl

073 5218550